2011. május 5., csütörtök

Amsterdam

Az újságozás viszonylagos rendben zajlott, hazafelé a főnökünk ellátott pár hasznos tanáccsal a piroslámpás negyedekkel kapcsolatban, és épp a ronda örömlányok egyetlen előnyét ecsetelte, amit azzal illusztrált, hogy kiköpte a protkóját=) Dőltünk a röhögéstől! Mindig látjuk, hogy rengeteg cukrot eszik: vagy cigizik, vagy cukrozik, csodálkoztunk is, hogy van foga, de ezek szerint már csak bolti=) Hazatekertünk, megpróbáltunk shoppingolni valami kaját az útra, de még minden zárva volt. Főztem hagymás babot, közben néztünk útvonalat Amsterdamba, ettünk, és tűz! ...Eltévedtünk! Párszor=)
Így a két város közti 40km-ből csináltunk vagy 50-et, ott is tekeregtünk, aztán itthon még vásárolni is voltunk, mert két rekesz sört adtak volna egy áráért, ha nem fogy el mire odaérünk, úgyhogy ma bőven túlléptük a 100-at! Odafelé először hidat kerestünk, hogy nehogymár fizessünk a kompnak, mikor van híd is, de mikor kb. 10 km-t kellett volna menni egy "lehet, hogy van híd"-ig, akkor úgy döntöttünk, hogy KOMP!!! ...Aztán picit meglepődtünk, mikor kiderült, hogy ingyenes=) Amsterdam viszont nem volt olyan nagy durranás... Sok bringa, sok ember, hatalmas nyüzsgés, de ugyanaz, mint a többi város, amiket eddig láttunk, csak minden picit nagyobb. Láttuk kívülről a Heineken múzeumot, a parlamentet, aztán bementünk egy AH-ba, vettünk egy baguette-et, felvágottat meg kólát, és megebédeltünk egy hangulatos parkban egy padon, majd egy kis csavargás után el is indultunk haza.
Két fixi
Visszafelé másik komppal jöttünk, ami alapvetően jó ötlet volt, mert közelebb tett ki, viszont azt a környéket nem ismertük, úgyhogy természetesen eltévedtünk.=) De a bringázás része mindenképp megérte, a gépek is tökéletesen helytálltak, bár mindkettőnknél a nyereg volt a leggyengébb láncszem(vagy a seggünk), sok érdekes dolgot láttunk, szóval elütöttük valahogy ezt a napot is...
Holnap újság és takarítás, az kb. 50km... Kemény nap lesz, izomlázzal megspékelve.




Bringa nagy tételben ...Hogy találják meg a sajátjukat?!

2 megjegyzés:

  1. Szerintem nem is keresik a sajátjukat, csak ráülnek egyre. :)

    VálaszTörlés
  2. Az igaz, hogy mind egyformán lepukkant, nem nagyon tudsz variálni, hogy jobb bringával mész haza, mint amivel jöttél=) A különbség csak a rajtuk levő táskák, meg a bennük hagyott cuccaid:)

    VálaszTörlés